Bulgária sem kér az ACTA-ból

2012. február 14., kedd, 17:13
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ;

Bulgária is felfüggeszti a hamisítás elleni kereskedelmi megállapodás (Anti-Counterfeiting Agreement - ACTA) ratifikálási folyamatát - jelentette be kedden Szófiában Trajcso Trajkov gazdasági, energiaügyi és turisztikai miniszter.

A hasonló németországi és lengyelországi lépést követő szófiai állásfoglalásban Trajkov kiemelte, hogy a kormány mindaddig nem fogja a parlament elé terjeszteni törvénybe iktatásra az ACTA-megállapodást, amíg az európai uniós országok nem dolgoznak ki közös álláspontot ebben a kérdésben.

A megállapodást tavaly írták alá Japánban az EU tagországai, valamint 10 másik állam - közöttük az Egyesült Államok, Japán, Szingapúr - képviselői azzal a szándékkal, hogy erősítsék a szellemi tulajdon védelmének nemzetközi szabályozását. Európában azonban heves tiltakozásokat váltott ki az internethasználók körében az attól való félelem, hogy az ACTA alapján korlátozhatják a világháló szabadságát az illegális letöltések és fájlmegosztások elleni fellépéssel.

Szombaton Bulgáriában is ezrek tiltakoztak az ACTA ellen különféle felvonulásokon, és azzal vádolták a kormányt, hogy az elhamarkodottan és a közvélemény megkérdezése nélkül írta alá a megállapodást.


Bulgária sem kér az ACTA-ból
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X