Képretusálás és albumkészítés kezdőknek

2008. augusztus 05., kedd, 06:30
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Persze az az egy, legyen valóban megfelelő.

Persze az az egy, legyen valóban megfelelő. A Google-féle Picasa talán az egyik legnépszerűbb a könnyen kezelhető, mégis sokat tudó képrendszerező és fotóretusáló alkalmazások között. Azonban van élet a Google-n túl is, így nem árt, ha legalább egy pillantást vetünk más, jó minőségű és szintén ingyenes alkalmazásra.
A Photozig Albums Express érdemes is erre a pillantásra, bár azt már most előrevetítjük, hogy nem zárta magát annyira a szívünkbe, mint a Picasa.

Lépésről lépésre
A program lényege, hogy lépésről lépésre vezeti végig a felhasználót a képfeldolgozáson, a fotók összeválogatásától egészen azok megosztásáig a világgal. A felépítése ennek megfelelően olyan, hogy azok is könnyen kiigazodjanak rajta, akik nem különösebben szoktak hasonló szoftverekkel bíbelődni.

photozing
Áttekintés a lehetőségekről a főmenüben

A programban albumokat állíthatunk össze fotóinkból, majd ezeken az albumokon belül érjük el a fotóretusálási funkciókat, és később ezeket az albumokat oszthatjuk meg különféle módokon. Sajnos az ingyenes változatban egy albumon belül maximum 100 fotót helyezhetünk el, de otthoni keretek között ez bőven elég, az albumok száma pedig nincs korlátozva.
Az albumokban minden fotónak adhatunk címet és leírást, így később a keresés is egyszerűbb. Az albumba rendezett képeket szerkeszthetjük is, bár a rendelkezésre álló eszköztár némileg visszafogottabb, mint mondjuk a Picasában. A program minden esetben megőrzi a kiinduló képeket is a módosítottak mellett, így bármikor visszaválthatunk az eredeti fotóra. Ez ad némi biztonságérzetet a kezdőknek, hiszen így egy véletlenül elrontott fotótól sem kell érzékeny búcsút venni.
Bármikor összeállíthatunk képeinkből egy látványos slideshow-t, ha mondjuk megmutatnánk éppen őket ismerőseinknek a gépen, de az összeállított albumokat több különféle módon megoszthatjuk még másokkal.

photozing
Alap szerkesztési lehetőségek

A legegyszerűbb talán, ha elküldjük őket e-mailben. Ekkor a program segítségünkre lesz abban, hogy a levél mérete több kép küldése esetén is megfeleljen az elvárásoknak (vagyis ne küldjünk feleslegesen egy 20 MB-os óriást).
A másik megoldás egy online album létrehozása, majd a link elküldése e-mailben. Ehhez a Photozig számtalan webes sablonnal szolgál, és ha esetleg nincs saját webszerver bérletünk, ahová feltölthetnénk a képeket, ingyen tárhelyet is kapunk a my.photozing.net oldalon (ehhez a regisztrációt közvetlenül a programban is elvégezhetjük a feltöltéskor). Ha saját FTP-nk van, oda is feltölthetjük a kész webes albumot.

photozing
Albumba rendezve

Készíthetünk persze CD-t is, ekkor választhatunk, hogy csak a képeket égetjük lemezre, vagy inkább egy elmentett slideshow-t.
Elvileg akár képernyővédőt is készíthetünk fotóinkból, de ez a funkció (pontosabban az elkészült képernyővédő) nálunk a tesztgépen nem működött.
A fotók nyomtatásában is segítségünkre van a program, több képet nyomtathatunk egy lapra, különféle elrendezésben, néhány kattintással.
Mindent egybevetve, a Photozig Albums Express egy egészen jól használható fotórendszerező, elsősorban kezdőknek. Aki többre vágyik, az persze sokkal jobban jár a Picasával.

rendszerjel-W

5 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2010. október 9., 13:03 anasztzia01

nagyon tecenek ezek

2010. február 27., 08:51 frey tímea

:D de ez nem fizetös ugye?!:o

2010. január 7., 14:57 Tázi

jo!

2009. január 28., 08:16 Bácskai Tamás

Remek program

2009. január 26., 14:08 Tóth Fanni

Sziiaaasztookk szeretnék végre egy normális képretusálóót sziaa=)(L)

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Képretusálás és albumkészítés kezdőknek
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Így alkothat fogalmat arról, mekkora is lesz az iPhone 6

Így alkothat fogalmat arról, mekkora is lesz az iPhone 6

Egy összehasonlításnak köszönhetően sokkal inkább elképzelhető, mekkora is lesz az iPhone 6, mintha csak a száraz specifikációkat vagy egyedi...

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X