Remek és ingyenes hirdetésblokkoló Mac-re

2008. november 23., vasárnap, 09:00 • Utolsó frissítés: 2008. november 24., hétfő, 07:37
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

A egyre több és egyre nagyobb adatforgalmat és processzor-erőforrást lekötő...

A egyre több és egyre nagyobb adatforgalmat és processzor-erőforrást lekötő, mozgó reklámok velejárói a mai internetnek. A weboldalaknak ezeket a sokszor idegesítő és zavaró elemeit böngészőbe épített vagy önálló alkalmazásokkal lehet letiltani. A Safarinak, az Apple kényelmes és nagyon gyors böngészőjének talán egyetlen hiányossága, hogy meglehetősen nehézkes benne letiltani a hirdetéseket. Létezik ugyan többféle, a böngészőbe beépülő kiegészítő (például AdBlock), de ezek elég sok, főleg hazai reklámot átengednek, és a saját szabályok hozzáadása is körülményes. Ráadásul a beépülő megoldások gyakran instabillá teszik a böngészőt, és egy-egy Safari-frissítés után általában várni kell a blokkoló frissítésére.

glimmer
Eredetileg egy nemzetközi és egy dán szűrőlista található a programban

A GlimmerBlocker ezzel szemben független a böngészőtől, http proxyként működik, így szűri a számunkra érdektelen tartalmat. Ennek a megoldásnak további nagy előnye, hogy a Macintoshon használt más böngészőkkel is együttműködik. A GlimmerBlockert letöltés és telepítés után a System Preferences-ben találjuk. Innen lehet be- és kikapcsolni valamint beállítani, hogy milyen weboldalelemeket tiltson le.

glimmer
A lista jó kiindulási pont az új szűrési feltételek megadásához

Az előre beállított vagy saját magunk készítette szűrések egyaránt működnek Safari, Firefox, Flock vagy más OS X 10.5  alatt futó böngészőben. Az egyéni beállításokat segíti, hogy be lehet kapcsolni a gyanús weboldalelemek figyelését. Ezekről egy listást találunk a Suspects lapon, és ezek felhasználásával gyorsan tudunk új szűrési feltételeket megadni.

rendszerjel-M


5 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2008. november 24., 21:24 lgyarmati

akkor jön majd, hogy fizetni kell a tartalomért:-)

vagy az utcaseprés

2008. november 24., 19:16 szkuzi

Remekül működik, most teszteltem a Techline-on és egy reklámot sem látni!
Egy kérdés van még: ha sikerül elérni, hogy mindenki blokkolja a reklámokat a hvg.hu-n, akkor lesz hová menned dolgozni?

2008. november 24., 14:06 sohajda Gyula

Köszi a segítséget!

2008. november 23., 22:30 lgyarmati

mert a Firefox (és a Flock is) alapértelmezésben nem a rendszer proxy beállításait használja, ezért a Firefox Preferences/Network/Advanced/Connections/Settings lapon be kell jelölni a Manual Proxy Configuration-t és a HTTP Proxy-hoz 127.0.0.1 , a porthoz 8228-at kell írni. És be kell pipálni a "Use this proxy server..." négyzetet.

2008. november 23., 20:39 sohajda Gyula

Safarival prímán működik, a Firefoxal meg nem. Miért?

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Remek és ingyenes hirdetésblokkoló Mac-re
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


Balázs Csaba: „Én mindig innen rendelek: http://emobi.hu” » Titkosügynökök mobiltokja


György Kövesdi: „"Ha valakinek nem tetszik az elődökhöz hasonlóan még mindig nagyon...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X