Tízből hat vállalat nemet mond a Windows 7-re

2009. július 13., hétfő, 15:40
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ;

Tízből hat vállalat nemet mond a Microsoft októberben megjelenő új operációsrendszerére - derül ki a ScriptLogic online felméréséből.

A kérdőívre válaszoló ezer vállalat többsége a szoftverekre fordított kiadásaik csökkentésével és az új operációsrendszerhez szükséges eszközök hiányával indokolta a Microsoft legfrissebb rendszerének mellőzését, jóllehet a kudarcra ítélt Vistához képest a Windows 7 a bétaverzió alapján is kedvező visszajelzéseket kapott.

A Windows-alapú hálózati megoldásokkal foglalkozó ScriptLogic szoftvergyártó az Egyesült Államokban mintegy húszezer számítástechnikai rendszeradminisztrátornak küldte el a jelenlegi piaci helyzetet felmérő kérdőívét.

A vállalatok többsége a Vistát instabilitása miatt utasította vissza. Az XP-hez ragaszkodók között olyan nagy cégek is vannak, mint az Intel, amely egyébként a Microsoft stratégiai partnere is egyben.

A kérdőívekre válaszolók közel 60 százaléka egyáltalán nem tervezi, hogy áttér a Windows 7-re; 37 százalékuk 2010 végéig szándékozik váltani az új rendszerre, miközben 5,4 százalék még az idén lecseréli a mostani rendszerét.

A válaszolók 42 százaléka idő és forráshiánnyal magyarázta a Windows 7 mellőzését. A felmérésből kiderült, hogy a vállalatok 35 százaléka költségtakarékosság címén hagyja ki a frissítéseket vagy halasztja el új szoftverek beszerzését.

A költségeken túlmenően a cégek 39 százaléka a korábbi rendszerekkel való esetleges kompatibilitási gondok miatt aggódik. Sean Angus kórházi rendszergazda például az első szervizcsomag kiadásáig várna az új rendszerre való átállással. A szakember szerint ugyanis az intézményben használt 1500 számítógépre addig nem szabad új szoftvert telepíteni, míg le nem tesztelik a mindennapi munkához elengedhetetlen alkalmazások kompatibilitását.


Tízből hat vállalat nemet mond a Windows 7-re
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

Balázs Csaba: „Én mindig innen rendelek: http://emobi.hu” » Titkosügynökök mobiltokja


György Kövesdi: „"Ha valakinek nem tetszik az elődökhöz hasonlóan még mindig nagyon...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


András Molnár: „260 pénzért már elég komoly laptopot kapok, vagy egy közöepes telefont...” » A fémmobil újra támad: teszten az új HTC One

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X