Bűnösnek vallotta magát az egyik Sony-hacker

2012. április 06., péntek, 18:38 • Utolsó frissítés: 2012. április 06., péntek, 18:48
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ;

Részt vett a Sony szerverek elleni támadásokban, onnan az ügyfelek adatait ellopta és ezeket a LulzSec hackercsoport más tagjainak átadta – vallotta be a Sony rendszerét feltörő egyik hacker a kaliforniai bíróságon. Abban bízik, így lefaraghat az őt fenyegető hosszú börtönbüntetés idejéből.

Cody Kretsinger, LulzSec tagja a hackercsoport tagja több pontban is bűnösnek vallotta magát az amerikai szövetségi bíróság előtt,  Los Angelesben. A Spiegel híre szerint többek között beismerte, hogy részt vett a Sony Pictures Entertainment elleni nagyszabású internetes támadásban. Azt is bevallotta, hogy a hackercsoport más tagjainak továbbadta az adatokat akik Twitteren és az interneten terjesztették ezeket. A 24 éves férfi enyhébb ítéletet remél segítőkészségéért cserébe. A maximális büntetés 15 év börtön is lehet.

A LulzSec radikális hackercsoport többek között a Sony, az amerikai központi hírszerzés (CIA), a szövetségi nyomozóiroda (FBI) és a The Sun weboldalát is feltörte és órákra elérhetetlenné tette. Az áldozatok listája hosszú.

A hacker korábbi Twitter-üzenete szerint az adatok ellopása gyerekjáték volt, mert a Sony védelmi rendszere túlságosan gyenge volt. Ráadásul a Sony nem használt megfelelő titkosítást az adatok tárolása során – több ezer Sony-ügyfél email-címe, a lakcímek és a jelszavak kódolás nélkül szerepeltek az adatbázisban. Bloggerek szerint  39 000 email-cím és jelszó kombináció, valamint 12 500 email-cím, jelszó, lakcím és születési dátum érintett.

Fotó:

A Sony szerint hatszázezer dolláros kárt okozott a cégnek a hackertámadás.


Bűnösnek vallotta magát az egyik Sony-hacker
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X