Csapás a Microsoftra: kivonhatják a Windows 7-et is a német piacról

2012. május 02., szerda, 17:16 • Utolsó frissítés: 2012. május 02., szerda, 17:27
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Szabadalmi jogi pert nyert a Motorola Németországban a Microsoft ellen. A mannheimi tartományi bíróság szerdai, nem jogerős döntése értelmében a Microsoftnak ki kell vonnia a német piacról az Xbox játékkonzolt és a Windows 7 operációs rendszert.

A bíróság bizonyítottnak találta, hogy a Microsoft megsértett egy videótömörítési eljáráshoz fűződő szabadalmi jogot, amelynek tulajdonosa a Motorola. A Microsoftnak ezért kártérítést kell fizetnie, és ki kell vonnia a német piacról azt a két terméket - az Xboxot és a Windows 7-et -, amelyekben alkalmazzák a technológiát.

Fotó:

Az első fokú ítéletnek egyelőre nincsen következménye a felhasználókra nézve, mert a Microsoft fellebbez ellene. Ugyanakkor az amerikai szoftvercég áprilisban éppen a Motorolával folytatott vitára hivatkozva helyezte át európai logisztikai központját Németországból Hollandiába, mert attól tartott, hogy pervesztés esetén a német hatóságok lefoglalhatják az érintett termékeket.

Szakértők szerint a Google érdekeltségébe tartozó Motorola elsősorban nem a mintegy 4 milliárd euró jogdíj megszerzésére törekszik, hanem átfogó megállapodást kíván elérni a Microsofttal a szabadalmi védelem alatt álló technológiai megoldások kölcsönös használatáról.

Elektronikai, informatikai óriáscégek gyakran fordulnak német bírósághoz szabadalmi jogi ügyekben, mert a német szabályozás nemzetközi viszonylatban igen szigorú. Német bíróság tárgyalja például az Apple és a Samsung ügyét, amely a Samsung-féle Galaxy Tab 10.1 és az Apple-féle iPad 2 táblagépek közti hasonlóságokról szól.


Csapás a Microsoftra: kivonhatják a Windows 7-et is a német piacról
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


Balázs Csaba: „Én mindig innen rendelek: http://emobi.hu” » Titkosügynökök mobiltokja


György Kövesdi: „"Ha valakinek nem tetszik az elődökhöz hasonlóan még mindig nagyon...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X