Pénzt kérne a Facebook a megosztások kiemeléséért

2012. május 11., péntek, 10:08 • Utolsó frissítés: 2012. május 11., péntek, 18:43


Címkék: ; ; ;

A milliárdos felhasználói számhoz közelítő Facebook pénzt kérne azoktól, akik több figyelmet szeretnének kapni megosztásaiknak.

Nem nézi tétlenül a Facebook, hogy bár aktív tagjainak száma a milliárdos határt közelíti, az egy felhasználóra eső bevétel csökkenőben van. A Stuff beszámolója szerint a közösségi oldal már teszteli azt az új lehetőséget, hogy némi pluszpénzért cserébe több ismerősünknek jelenítené meg az általunk kiválasztott megosztást. A lehetőség nem a szervezeti oldalakra vonatkozna - ők jelenleg a rajongóikra szűkített hirdetésekkel oldhatják ezt meg -, hanem a magánszemély felhasználók vehetnék igénybe.

A közösségi oldal szóvivője megerősítette, hogy valóban tesztelnek egy megosztás-kiemelési funkciót. A Stuff értesülései szerint egy posztolásunk kiemelésének árával is kísérleteznek még. Az egyik lehetséges forgatókönyv szerint 2 dollárba, azaz 400-450 forintba kerülne, fizetni PayPal igénybevételével és bankkártyával is lehetne.
A Facebook korábban nyilvánosságra hozott adatai szerint egy felhasználó átlagos megosztását a főoldali fal szűrőmechanizmusai miatt ismerőseinek kb. 12 százaléka látja. A kiemelt megosztások minden ismerős falán feltűnnének, ami egyrészt jó lehetőségeket, másrészt komoly spamelési veszélyeket is rejt magában.


Pénzt kérne a Facebook a megosztások kiemeléséért
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

György Kövesdi: „"Ha valakinek nem tetszik az elődökhöz hasonlóan még mindig nagyon...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


András Molnár: „260 pénzért már elég komoly laptopot kapok, vagy egy közöepes telefont...” » A fémmobil újra támad: teszten az új HTC One


L4z4: „Aki ennyiért megveszi, az vagy milliomos és hülye, vagy csak hülye de...” » A fémmobil újra támad: teszten az új HTC One

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X