Pénzt kérne a Facebook a megosztások kiemeléséért

2012. május 11., péntek, 10:08 • Utolsó frissítés: 2012. május 11., péntek, 18:43


Címkék: ; ; ;

A milliárdos felhasználói számhoz közelítő Facebook pénzt kérne azoktól, akik több figyelmet szeretnének kapni megosztásaiknak.

Nem nézi tétlenül a Facebook, hogy bár aktív tagjainak száma a milliárdos határt közelíti, az egy felhasználóra eső bevétel csökkenőben van. A Stuff beszámolója szerint a közösségi oldal már teszteli azt az új lehetőséget, hogy némi pluszpénzért cserébe több ismerősünknek jelenítené meg az általunk kiválasztott megosztást. A lehetőség nem a szervezeti oldalakra vonatkozna - ők jelenleg a rajongóikra szűkített hirdetésekkel oldhatják ezt meg -, hanem a magánszemély felhasználók vehetnék igénybe.

A közösségi oldal szóvivője megerősítette, hogy valóban tesztelnek egy megosztás-kiemelési funkciót. A Stuff értesülései szerint egy posztolásunk kiemelésének árával is kísérleteznek még. Az egyik lehetséges forgatókönyv szerint 2 dollárba, azaz 400-450 forintba kerülne, fizetni PayPal igénybevételével és bankkártyával is lehetne.
A Facebook korábban nyilvánosságra hozott adatai szerint egy felhasználó átlagos megosztását a főoldali fal szűrőmechanizmusai miatt ismerőseinek kb. 12 százaléka látja. A kiemelt megosztások minden ismerős falán feltűnnének, ami egyrészt jó lehetőségeket, másrészt komoly spamelési veszélyeket is rejt magában.


Pénzt kérne a Facebook a megosztások kiemeléséért
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X