Még öt évig biztosan ingyenes lesz az Android

2012. május 21., hétfő, 09:49 • Utolsó frissítés: 2012. május 21., hétfő, 11:07
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

Hírügynökségi beszámolók szerint az Android ingyenességét kérte cserébe a Google-től Kína a Motorola felvásárlásának jóváhagyásáért.

Legalább öt évig maradjon ingyenes és bárki által felhasználható az Android. Ezt kellett megígérnie a Google-nek ahhoz, hogy az európai és az amerikai hatóságok után a kínai illetékesek is jóváhagyják a Motorola felvásárlását - számolt be egybehangzóan a Wall Street Journal, a Reuters és az AP.

A megállapodással okafogyottá váltak azok a félelmek, melyek szerint a Google arra használta volna a mobilgyártót, hogy az Apple-höz hasonlóan egyetlen kézben tartsa a hardver és a szoftver gyártását. Kínának ez különösen fontos, hiszen az Android külsősök általi elérhetetlenségével könnyen kicsúszhatna a talaj a Huawei és a ZTE mellett a névtelen, olcsó telefonok kínai gyártói alól is.

Az amerikai informatikai óriásvállalat részvényenként 40 dollárt fizet, így nagyjából 12,5 milliárd dollárt költ a mobilgyártó felvásárlására. A kínai jóváhagyás után a Google minél előbb szeretné lezárni a tranzakciót.


Még öt évig biztosan ingyenes lesz az Android
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X