Veszélyes sugárzást is mér az új okosmobil

2012. május 29., kedd, 14:15 • Utolsó frissítés: 2012. május 29., kedd, 14:32
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Az egyre több mobilba bekerülő legújabb Android rendszer mellett egy igazán szokatlan funkciót is belerakott új csúcskészülékébe a Sharp.

Hozzászokhattunk már, hogy Japánban nem tavalyi technológiákkal próbálnak nagy sikereket elérni, illetve az sem idegen a szigetország gyártóitól, hogy európai szemmel nézve extrémnek tűnő dolgokat pakolnak a műszaki termékekbe. A Sharp által a SoftBank szolgáltatónak gyártott Pantone 5 készülék remek megtestesítője mindennek: a világon elsőként van beépített sugárzásmérője, melynek köszönhetően .005 és 9.99 μSv/h (sievert per óra) közti intervallumban érzékeli a radioaktív sugárzást. A számunkra bizarrnak ható funkció a fukushimai katasztrófát megélt Japánban jóval természetesebbnek hat.
Fotó:
A SoftBank nyári felhozatala részeként, kizárólag Japánban forgalomba kerülő, víz- és porálló telefon egyébként 3,7 hüvelykes, 854x480 pixel felbontású kijelzővel, 4 megapixeles kamerával érkezik. A telefont senki nem fogja a színe miatt elutasítani, ugyanis nyolc színben lesz majd kapható, egyelőre ismeretlen áron.


Veszélyes sugárzást is mér az új okosmobil
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X