Igazi ritkaság: a waterlooi csatában elesett katona holttestére bukkantak

2012. június 13., szerda, 10:56 • Utolsó frissítés: 2012. június 13., szerda, 11:03
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Csaknem kétszáz évvel a híres waterlooi csata után ritka leletre leltek belga régészek: az ütközetben elesett fiatal katona rendkívül jó állapotban megmaradt holttestére bukkantak.

A csontváz a hátán feküdt, a halált okozó puskagolyót is megtalálták a bordák között - mondta Dominique Bosquet kutató az RTL RVI nevű televíziós csatornán. A holttestet egy mintegy negyven centiméteres földréteg alatt találták, mintha az elhunyt katonát bajtársai sietve ásták volna el.

A szakértők azért vizsgálták át a helyszínt, mert a csata helyszínén lévő emlék- és kirándulóhelyet újjáépítik. Angol és porosz csapatok 1815. június 18-án mértek döntő csapást Napóleon seregére Waterloonál.


Igazi ritkaság: a waterlooi csatában elesett katona holttestére bukkantak
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X