Wifi, hepatitisz, lézeres szemműtét: európai feltatlálókat díjaztak

2012. június 14., csütörtök, 15:33 • Utolsó frissítés: 2012. június 14., csütörtök, 15:42
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Kihirdették a 2012. évi Európai Feltalálói Díj nyerteseit – díjat kaptak mások között a wifi és a hepatitisz-B elleni gyógyszer feltalálói.

Hetedik alkalommal adták át az Európai Feltalálói Díjakat, az öt kategóriában összesen 200 jelölt közül választott a nemzetközi zsűri, amelyben részt vett Rubik Ernő professzor, a Rubik-kocka alkotója is. A díjat 2006-ban alapította az Európai Szabadalmi Hivatal (EPO), az elismerést évente adják át a soros EU-elnök országgal együttműködve.

Kutatói kategóriában a hepatitisz-B betegség elleni gyógyszer francia feltalálóinak ítélték oda a díjat. Ipari kategóriában egy dán cég terméke vitte el a pálmát, a számítógépes új eljárással egyénre szabott hallókészülék állítható elő, amely jelentősen javítja a hallásképességet.

A kis- és középvállalatok közül egy német csoport találmányát, a metánnal működő, hordozható energiaforrást díjazták. Az Európán kívüli országok díját a wifi technológiát megteremtő eljárás feltalálóinak ítélték oda, és életműdíjat kapott a német Josef Bille a lézeres szemműtét forradalmasító módszeréért.


Wifi, hepatitisz, lézeres szemműtét: európai feltatlálókat díjaztak
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X