Eladja luxusmárkáját a Nokia

2012. június 14., csütörtök, 13:10
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ;

A finn mobilgyártó bejelentése szerint egy befektetési alap jelentkezett be a luxusmobilokat gyártó Vertu leányvállalatért.

Az észak-európai EQT VI befektetési alap kész megvásárolni a Nokia luxustelefonokat gyártó cégét, a Vertut. A Vertu eladásáról már régóta pletykálnak, úgy tűnik, a finnek most találtak olyan befektetőt, akivel sikerült megegyezniük egy jelenleg ismeretlen összegben.

Az Egyesült Királyságban, Church Crookhamban székelő Vertut 1998-ban alapított a Nokia. A becslések szerint  a viszonylag szűk piacon évi 200-300 millió eurós bevételt termelő cégnél nem megy rosszul az üzlet: az utóbbi években egyértelmű vezető pozícióra tettek szert a luxusmobilok piacán. A Vertu jelenleg ezer alkalmazottat foglalkoztat.

Vertu Signature Precious

Az anyavállalat közben ismét lényeges átalakításokra kényszerül. A vállalat a tavaly bejelentett 14 ezer fős elbocsátáson felül újabb 10 ezer embert építenek le. Ezenfelül a cég alig több mint egy éven belül már harmadszor rontotta profitvárakozását.


Eladja luxusmárkáját a Nokia
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Nem kell letölteni: ez a funkció eleve benne lesz az iOS 8-ba

Nem kell letölteni: ez a funkció eleve benne lesz az iOS 8-ba

Az, hogy az Apple együttműködik egy közkedvelt app mögött álló céggel, előrevetíti, hogy egy remek funkció kerül mobil operációs rendszere...

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X