Íme a legjobb vírusirtók - ingyen

2012. október 20., szombat, 22:05 • Utolsó frissítés: 2012. október 21., vasárnap, 19:15
Szerző:


Címkék: ; ; ;

A rosszindulatú programok döntő többségének felismerésével és kevés téves riasztással tíz vírusirtó nyerte el egy nemrég publikált felmérésben a legmagasabb, Advanced+ fokozatot. Nyolc közülük ingyenesen is elérhető.

Az AV-Comparatives tesztjén megvizsgálták, hogy a népszerű biztonsági megoldások mennyire hatékonyan képesek felismerni a rosszindulatú fájlokat a számítógép vizsgálatakor, stabil internetkapcsolatra csatlakozva. A termékeknek több mint 240.000 rosszindulatú fájlt kellett azonosítaniuk, melyeknek több mint 99 százalékát ismerte fel a G Data, az Avira, a Panda, a Trend Micro, az F-Secure, a Kaspersky, a BitDefender, a BullGuard, a Gortinet és az eScan.

A vizsgálatban azt is megnézték, hogy melyik vírusirtó mennyi hamis riasztást ad. Ebből a szempontból legjobban a Microsoft Security Essentials teljesített, nullával. Tíz hamis jelzést mutatott még az Eset, a Kaspersky és a Trend Micro vírusvédelmi szoftvere. Érdekesség, hogy a népszerű AVG átlagon felüli, 36 téves riasztást adott, azaz sok programot ítélt úgy vírusosnak, hogy azokkal közben semmilyen probléma nem volt.

A két értéket összevetve tíz vírusirtó kapta meg a legmagasabb, Advanced+ fokozatot, melyek közül kettő - az Avira és az Avast - ingyenesen is letölthető, hat másik - BitDefender, Fortinet, F-Secure, Kaspersky, McAfee, Trend Micro - pedig ingyenes online víruskereső eszközzel rendelkezik.


Íme a legjobb vírusirtók - ingyen
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X