Netezőket zsarol a Magyar Rendőrség vírus

2012. november 11., vasárnap, 19:00
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Az elmúlt időszakban gyorsan terjed a kért összeg kifizetésének megtagadása esetén gépünkről mindent letörlő vírus magyarországi változata. A kártékony program ráadásul nemcsak magyarul üzen, de egy hazai szerv, a magyar rendőrség intézkedésének látszatát kelti.

A vírus kizárja a felhasználót saját számítógépéről, majd a tiltás csak 200 dollár ellenében oldja fel. Ha valaki 24 órán belül nem fizet, minden adat törlődhet a gépről - ezt írtuk korábban egy főleg Skype-on terjedő vírus működéséről, amelynek most megérkezett a magyarított verziója, ami börtönbüntetéssel is fenyegeti a felhasználót. A magyar rendőrségre hivatkozó változatról készült képernyőképet megtekintheti az UrbanLegends.hu-n.

A városi legendákkal foglalkozó oldal összeállítása szerint a összesen 13 országban terjedt el már tavasszal hasonló kártevő, amelyhez hasonlóval már évek óta próbálkoznak a netes csalók.

Mivel a gép tartalma valóban veszélyben van, ha nem fizetünk, ezért fontos a megfelelő, akár ingyenesen is elérhető vírusvédelem.


Netezőket zsarol a Magyar Rendőrség vírus
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


Balázs Csaba: „Én mindig innen rendelek: http://emobi.hu” » Titkosügynökök mobiltokja

Nem kell letölteni: ez a funkció eleve benne lesz az iOS 8-ba

Nem kell letölteni: ez a funkció eleve benne lesz az iOS 8-ba

Az, hogy az Apple együttműködik egy közkedvelt app mögött álló céggel, előrevetíti, hogy egy remek funkció kerül mobil operációs rendszere...

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X