Népszerű a Windows 8

2012. november 28., szerda, 09:00 • Utolsó frissítés: 2012. november 28., szerda, 11:21
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Az első havi értékesítési adat alapján beteljesülni látszanak a Microsoft várakozásai: a legújabb Windows lehet minden idők legsikeresebbje.

Több mint 40 millió Windows 8 licencet adott el a Microsoft az új operációs rendszer egy hónappal ezelőtti megjelenése óta. A cég közlése szerint ezzel a Windows 8 beelőzte a Windows 7-et, gyorsabb a frissítési ütem, mint a korábbi rendszer első hónapjában volt - folytatódott tehát a nyitóhétvégén tapasztalt trend. Ebben az is szerepet játszik, hogy a Windows 8-ra történő frissítés jóval olcsóbb, mint a korábbi Windowsok esetében volt.

A Windows 8 október 26-án jelent meg. Az első beszámolók szerint az amerikai felhasználókat például alig érdekelte a rendszer, ám ez csak egy felmérés eredménye volt, amire rácáfolni látszik az első hónap kereskedelmi eredménye.

All in

Fotó:

Az új Windowst főleg a Microsoft által legfontosabbnak tartott újítása, a felhasználói felület miatt érte sok kritika. A legutóbbi, egyben egyik legfontosabb az elismert ergonómiai szakértő, Jakob Nielsen véleménye volt. A szakember szerint a Windows 8 szörnyeteg, ami terrorizálja a szegény irodai munkásokat és megfojtja a munkájukat.

Nielsen véleményével ellentétben a Microsoft hazai üzletágvezetője szerint a Windows 8-hoz csak annyi energiába kerül hozzászokni, mint kiismerni a szomszéd mosógépét. Bizonyos tekintetben azonban, úgy tűnik, a Microsoft felülbírálhatja korábbi döntését, a USA Today szerint ugyanis visszakerülhet a Start menü az enélkül hagyott Windowsba.

1 HOZZÁSZÓLÁS
2012. november 28., 09:41 Vaki Vaki...

Hááááát....

Azért ebben a nagy sikerben benne van a marketingesek kemény munkája.
Nem önnön (műszaki, technikai) érdemei miatt "sikeres" a Win8.

Én is fogom (ilyen kedvezményes áron) az egyik gépem régi Vista-ját Win8-ra cserélni. Mert ebben az esetben egyértelmű az előny.

De ez (az ilyen inditékok) nem teszik semmissé, hogy a Win8 erőszakos és szándékosan "slendrián" a vevők kiszolgálásában.

Nem a vevők érdekét, céljait tartja szem előtt, hanem egyértelműen a cég erőlteti rá vízióját a vevőkre.
Ez pedig szabad piacon, verseny helyzetben megengedhető (maximum bukik a cég), de a monopoliumoknak KÖTELEZETTSÉGEI is vannak. Lehet rájuk kemény jogi korlátokat erőltetni. (Ha nem tetszik, lehet felszámolni a monopol helyzetet, ami nem kisebb megrázkódtatás a cég életében). de ne feledjük a monopolium léte nagyon nagy kárpótlás a korlátozások elfogadásra. A gond, ha a kormányok nem kezelik helyén, vagy rosszul kezelik a monopoliumokat és nem korlátozzák, vagy rosszul korlátozzák azokat, nem a valós fogyasztói érdekeket képviselik.

Mondom ezt úgy, hogy (kemény fenntartásokkal), de MS partner vagyok évtizedek óta. Egyszerű felhasználóként is és munkaeszközökként is MS termékeket használok.

Vagyis érted (mert az az én érdekem) is haragszom, nem ellened ;)

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Népszerű a Windows 8
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

György Kövesdi: „"Ha valakinek nem tetszik az elődökhöz hasonlóan még mindig nagyon...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


András Molnár: „260 pénzért már elég komoly laptopot kapok, vagy egy közöepes telefont...” » A fémmobil újra támad: teszten az új HTC One


L4z4: „Aki ennyiért megveszi, az vagy milliomos és hülye, vagy csak hülye de...” » A fémmobil újra támad: teszten az új HTC One

Ezek az Apple-termékek várhatók még az idén

Ezek az Apple-termékek várhatók még az idén

Az Apple-nél nagy titoktartás övezi a piacra készülő termékeket, a piaci elemzők viszont időnként meglepően pontos jóslatot adnak ezekről.

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X