HVG Állásbörze Jobline

Ha semmin nem változtat, semmi nem változik

Mindannyian hajlamosak vagyunk belekényelmesedni egy olyan életbe, amit nem igazán kívántunk magunknak. Mégis, a szürke hétköznapok viszonylagos egyszerűsége, és a bizonytalantól való félelem megakadályoz minket abban, hogy bármilyen változtatásra vállalkozzunk, különösen, ha munkahelyváltásról van szó. „Inkább a biztos” – ez a legnépszerűbb mentségek egyike. De valóban megéri ilyen, és ehhez hasonló kifogásokkal takarózni?

Jobline.hu

Először a munka, utána a pihenés? Egy új kutatás szerint ez nem feltétlenül jó sorrend

Feltetted-e már magadnak a kérdés, milyen gyakran halasztasz el egy kikapcsolódást, feltöltődést nyújtó tevékenységet vagy egy utazást a munka rovására?Ha a válaszod igen, nem vagy vele egyedül: legtöbbünk a kikapcsolódást csak a feladataink elvégzése után engedjük meg magunknak, pedig a kutatások azt mutatják, valójában mindegy a sorrend

Jobline.hu

7 jel, hogy a főnökünk nem tisztel minket

Vajon a szemlélődő, a parancsoló, az együtt érző vagy a feltöltő interakció-típusba tartozol? Ha nem tudod, hogyan lépj kapcsolatba a főnököddel úgy, ahogy ő szeretné, akkor nem fogod azt a tiszteletet megkapni, amire szükséged van.

Jobline.hu

A jelöltbarát munkahelyeké a jövő

Vajon el tudjuk-e képzelni azt, hogy az állásinterjúink ettől kezdve olyan hangulatban zajlanak, mintha csak a kedvenc szolgáltatónk ajánlatát hallgatnánk? Vajon el tudjuk-e képzelni, hogy a HR-es úgy bánik velünk, mint ha kiemelt ügyfelei volnánk? Elképzelhető, hogy azután is kapunk egy-két jó szót, hogy nem a miénk lett a pozíció?

Jobline.hu

5 tipp a sikeres önmegvalósításhoz

Aki életében már legalább egyszer hozott nehéz döntést, az tudja, hogy milyen sok mindent kell mérlegelni a választás során. Előfordul, hogy tévedünk, ahogy az is, hogy a változás új, sokkal jobb lehetőségekkel kecsegtető utakat nyit meg. A tudatosság és a tájékozottság segíthet, hogy a helyes irányba induljunk el. Mutatjuk, hogyan találhatja meg a saját úját!

Jobline.hu

Mit tegyünk, és mit ne tegyünk a személyes márkánk érdekében?

Bizonyára már sokat olvastál a személyes márkáról, és azokról az általános eszközökről, amelyekkel hirdetni tudod magadat, de ebben a gyors ütemben fejlődő világban mindig van néhány új stratégia és technológia, amellyel érdemes lépést tartani. Mit csináljunk, és mit ne csináljunk, ha szeretnénk egy profi személyes márkát kiépíteni?

Jobline.hu

Vigyázz, nehogy két szék közül a pad alá ess!

Előfordulhat, hogy túl vagy pár állásinterjún, és kaptál is egy állásajánlatot az egyik cégtől, de nem innen vártad igazán a pozitív visszajelzést. Azonban álmaid munkahelye még nem jelentkezett. Biron Clark kiválasztási szakember és karrier coach tanácsaival megmutatjuk, hogyan kezeld a szituációt.

Jobline.hu

A verseny nem mindig helyes motivációs erő a munkahelyen

A versengő munkahely képviselői azt vallják, hogy a verseny kihívást jelent az alkalmazottak számára, és kikényszeríti őket a komfort zónájukból. Az ellenzők viszont azzal érvelnek, hogy a versenyhelyzetek indokolatlan stresszt okoznak, és megerősítik a csapattagok közötti konfliktusokat.

Jobline.hu

Miért nem hívtak vissza az interjú után? Eláruljuk a valós okokat!

Az állásinterjú személyes ügy minden álláskereső számára. Aki már régóta van munka nélkül, az tudja, mennyire frusztráló, amikor a cég, ahová jelentkezett, vagy akár még interjúzott is, soha nem hívja vissza többé. A visszautasítás fájdalmas, és joggal tehetjük fel a kérdést: Mi a baj velünk?

Jobline.hu

Hogyan válaszoljunk erre az öt, trükkös interjúkérdésre?

Miért tesznek fel a HR-esek trükkös interjúkérdéseket? Csupán azért, mert minden felvétel kockázat, és megpróbálják minimalizálni ezt azzal, hogy olyan kérdéseket szegeznek neked, amelyek rejtett problémákat fedhetnek fel rólad és a képességeidről. Azonban ha tudod, hogyan válaszold meg helyesen ezeket, nagy eséllyel nyerhetsz felvételt, vagy kerülhetsz tovább a következő fordulóba.

Jobline.hu

Így építsünk személyes márkát 7 lépésben

Különböző területeken egyre inkább előtérbe kerül a személyes márka; használják sztárok, médiaszemélyek, írók, sőt az üzleti élet szereplői is egyre tudatosabban építgetik saját személyes márkájukat, ezzel téve magukat és munkájukat, vállalkozásukat egyedivé.

Jobline.hu

A top 5 önéletrajz trend 2017-ben

„Nem megfelelő a munka”, „alacsonyak a juttatások”, „nem jövök ki a főnökömmel”, „fejlődni szeretnék” – akármi is legyen az álláskeresés indoka, aki szeretne mihamarabb (új) állást kapni, annak tisztában kell lennie a 2017-es önéletrajz trendekkel.

Jobline.hu

Ezzel a 7 taktikával bármilyen vitát megnyerhetsz

A vita, vagy nevezzük inkább önérvényesítésnek, asszertivitásnak, nem arról szól, hogy sarokba szorítjuk vagy megbántjuk a vitapartnerünket, hanem hogy kellő határozottsággal képviseljük a saját igazunkat úgy, hogy közben figyelembe vesszük a másik érveit is. Az önérvényesítés elsajátításával nem csak a karrierünkben, de magánéleti szituációkban is elsimíthatjuk a konfliktusokat – különösen ilyenkor, év vége közeledtével…

Jobline.hu

A motivációs levél 10 elengedhetetlen eleme

A motivációs levél döntheti el, hogy behívnak-e minket az állásinterjúra, vagy lecsúszunk álmaink állásáról. Miközben a technológia fejlődése az állásra való jelentkezést is átalakította, a munkaadók még mindig sok pozícióhoz várnak hagyományos motivációs levelet.

1 2 3 4 5

Az oldalon elhelyezett tartalom a Jobline.hu közreműködésével jött létre, amelynek előállításában és szerkesztésében a hvg.hu szerkesztősége nem vett részt.