Jobline.hu
Jobline.hu

„Hivatás, flow – szenvedélyesen szeretni azt, amivel a hétköznapokat töltjük” – fogalmazza meg röviden Szily Nóra, hogy neki mit is jelent a karrier. A sokszor negatív előjellel használt kifejezés ennek ellenére, mára alapköve lett a jövő tervezésének. Éppen ezért nem mindegy hogyan is közelítünk céljaink megvalósításához.

Szily Nóra

Döntő szempont, hogy mit állítunk célkeresztünk középpontjába: a sikeresség vágyát, vagy a mindennapos örömforrást adó hivatásban való kiteljesedést. Terveink megvalósításáért tennünk kell, azonban nem szabad, hogy ennek bűvkörébe kerüljünk. „Tegyük fel magunknak a kérdést: mennyire vagyunk a szokásaink rabja, elértünk-e már egy olyan mélypontot, ahonnan nincs visszaút?” – szembesít minket a ki nem mondott problémákkal dr. Zacher Gábor, toxikológus, igazságügyi szakértő.

Életünk ébren töltött idejének felét nem mindegy, hogy mire áldozzuk. Legyünk akár egy szervezet vezetői, egy vállalat megbízható munkatársai vagy egy feltörekvő vállalkozó ötletgazdái, az a fontos, hogy kihívást jelentő feladatokat csináljunk. Ezért kell tudatosan fejleszteni magunkat és építeni a karrierünket. Ha kell, forduljunk útmutatásért szakemberekhez.

A tájékozódáshoz remek fórumot nyújt a március 2-3-án megrendezésre kerülő HVG Állásbörze. Az ország legjelentősebb karrierrendezvényén 17 előadáson vehetnek részt a látogatók a két nap során, többek között a fent idézett két szakember tanácsaival is megismerkedhetnek a látogatók. Dr. Zacher Gábort március 2-án 12:20-től hallgathatjuk meg a „Szenvedélyes karriertünetek kezelése” témában, míg Szily Nóra ugyan ezen a napon, 15:00-tól tart előadást „Önismeret, képesség, lehetőség, teljesítmény - egyenes út az előrelépéshez” címmel.

A részvétel ingyenes, csak regisztrációhoz kötött.

HVG Állásbörze
Országos Képzési és Karriernapok

Mikor? 2016. március 2-3. (10:00-18:00)
Hol? Budapest, SYMA Rendezvényközpont, A csarnok
Bővebb információkért kattintson a rendezvény honlapjára!Az oldalon elhelyezett tartalom a Jobline.hu közreműködésével jött létre, amelynek előállításában és szerkesztésében a hvg.hu szerkesztősége nem vett részt.