HVG Extra Business
HVG Extra Business
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megjelent a Budapest Design Map, a budapesti dizájnszcéna átfogó térképe. Az ingyenes kiadvány mintegy 200 fővárosi helyszínen, 15 ezer példányban érhető el.

A június 29-ei dizájn világnapon mutatta be Osvárt Judit, a Design Hét Budapest projektvezetője, a Magyar Formatervezési Tanács tagja a Budapest Design Mapet. A praktikus térkép segítségével a város mintegy 150 tematikus dizájnlokációja kereshető fel, így többek között bútorüzletek, divat- és ékszertervezők bemutatótermei, műhelyek, múzeumok, valamint szakmai intézmények is.

A feltüntetett pontok között elsősorban magyar dizájnerek kaptak helyet, de szerepelnek a térképen nemzetközi dizájnbútor-forgalmazók, rendszeresen megszervezett vásárok, speciális tanműhelyek és egyéb olyan helyszínek is, amelyek a külföldi turistákon kívül számot tarthatnak a hazai dizájnrajongók érdeklődésére is.

A speciális turistakalauz mintegy 200 fővárosi helyszínen, 15 ezer példányban érhető el. Megtalálható többek között a város turistainformációs irodáiban, dizájnüzleteiben és egyes belvárosi szórakozóhelyeken.

A fenti cikk a HVG Extra Business közreműködésével készült. 

Friss lapszámunkban olyan etikus befolyásolási módszereket mutatunk be, amelyekkel jobb hellyé tehetjük a világot, javíthatunk megítélésünkön vagy könnyebben eladhatjuk termékeinket. Keresse a magazint az újságárusoknál, vagy rendelje meg itt kedvezménnyel! Ha megtetszett az újság, fizessen elő egy évre, és Simon Sinek A jó vezetők esznek utoljára című könyvét adjuk az előfizetés mellé.

Ha érdeklik a gazdasági, üzleti témák, lájkolja a HVG Extra Business Facebook-oldalát!

HVG Extra Business Business magazin

USE unused: “Nem szeretnénk nagyon lebutított dolgokat csinálni”

Váratlan, de átgondolt döntésnek tűnik, hogy az egyik legsikeresebb magyar dizájner márka, a USE unused 13 év után megszűnik. Godena-Juhász Attila és Tóth András tulajdonosok döntésükkel a leplet is le akarják rántani a megváltozott divatiparról, amelyből szerintük csak úgy lehet kitörni, ha bezárják a boltot, és kitalálnak egy másfajta konstrukciót. Interjú.

HVG Extra Business Business magazin

Legyen ön is hatással a világra! Mutatunk 9 inspiráló történetet ehhez

A hatásgyakorlást és a befolyásolást évszázadokon át körbelengte egyfajta mítosz, amely e képességeket istenadta tehetségként értelmezte. A kognitív tudományok elterjedésével azonban kiderült, hogy bizonyos körülmények közepette az emberek meglepően hasonlóan cselekednek. És ha az emberek kiszámíthatók, a praktikák pedig ismertek, bárki képes lehet hatást gyakorolni a másikra.