HVG Extra Business
HVG Extra Business
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hogyan lehet az okostelefont olyan helyzetbe hozni, ami minimalizálja a függőségre való hajlamot?

"Ha a zsebemben lévő technológia a kokainhoz hasonló függőséget okoz, akkor - ha már kénytelen vagyok a zsebemben tartani  -  mindenféle jó tulajdonsága ellenére levágok minden olyan eszközt és folyamatot a róla, ami befolyásolásra alkalmassá teszi, ezzel kirúgom a sámlit több ezer felhasználói viselkedés befolyásolásért felelős szakember lába alól. A saját életemben legalábbis" - írja blogbejegyzésében Doransky.

Ezt két úton érte el: egy befolyásolásra tökéletesen alkalmatlan telefon nyitóképernyő létrehozásával, valamint az értesítések kezelésével. Aztán hozott egy-két kompromisszumot is, a végeredmény pedig egy befolyásolásra tökéletesen alkalmatlan készülék lett, amire nem lehet rászokni, de a fontos eszközöket elérhető helyen tartja. Ha érdeklik a részletek, kattintson a blogra!

A fenti blogszemle a HVG Extra Business közreműködésével készült.

Friss lapszámunkban olyan etikus befolyásolási módszereket mutatunk be, amelyekkel jobb hellyé tehetjük a világot, javíthatunk megítélésünkön vagy könnyebben eladhatjuk termékeinket. Keresse a magazint az újságárusoknál, vagy rendelje meg itt kedvezménnyel! Ha megtetszett az újság, fizessen elő egy évre, és Simon Sinek A jó vezetők esznek utoljára című könyvét adjuk az előfizetés mellé.

Ha érdeklik a gazdasági, üzleti témák, lájkolja a HVG Extra Business Facebook-oldalát!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!