szerző:
hvg.hu

Az Opel zászlóshajója, az Astra következő generációjának autóit nem Németországban fogják gyártani − idézi a Bloomberg jelentését a Napi Gazdaság.

Az Opel tulajdonosa, az amerikai General Motors bejelentette, hogy 2015-től az angliai Ellesmere Portban, illetve a lengyelországi Gliwicében lévő összeszerelő üzemben állítják elő az alsó középkategóriás Astrákat - írja a Napi Gazdaság.

A vállalat főhadiszállásán, Rüsselsheimben, ahol a cég 2010-es átszervezése óta az ötajtós modellek készülnek, beszüntetik a típus gyártását.

Mivel a Frankfurt melletti üzem kapacitását továbbra is teljesen le akarják kötni, a jelenleg is ott készülő Insignia modell mellett valamelyik másik Opel-típus kaphat helyet. Ez viszont szinte biztosan azt jelenti, hogy a vállalat legrégebbi bázisát Bochumban felszámolják.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!