szerző:
hvg.hu

Összesen hat tél szélvédőmosó és két fagyálló folyadéknál találtak problémát a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tesztjén. Kilenc fagyálló folyadéknál és huszonhárom téli szélvédőmosó folyadéknál azt vizsgálták, hogy valóban a címkén megjelölt hőmérsékletig használhatók-e.

A közlemény szerint 6 téli szélvédőmosó folyadék, név szerint az eni -22 °C Prémium, az Antifrost-H, a Favorit, az AUTOBRILL, a LIQUI MOLY, az Antifrost-K -40°C, valamint két fagyálló folyadék, a ClubSmart, a HUNOIL HG 12 ALU nem felelt meg a címkén feltüntetett hőmérsékleti értéknek.

A fogyasztóvédelmi hatóság kiemelt figyelmet fordított idén a téli szélvédőmosókra és fagyállókra, mert a korábbi években több fogyasztói panasz érkezett ezekről a termékekre – jelezték.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a téli fagyban érdemes odafigyelni az autókhoz használt szélvédőmosókra, mert ha nem megfelelőek, a folyadék szétrepesztheti a folyadék-tartályt és a vízvezető csöveket, ha megfagy. Ha pedig a szélvédőre fagy, az balesetveszélyt okozhat.

A hatóság honlapján fényképes táblázatot is közzétettek a megvizsgált folyadékokról és a teszteredményekről.

Ha ez hasznos volt, hasonlókért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.