szerző:
hvg.hu

Tízezer forintra büntetett a budapesti, lipótvárosi önkormányzat tilosban parkolásért egy kiskundorozsmai nőt, aki soha nem járt a fővárosban – írja a Délmagyarország. Kiderült, valami félreértés történt, valószínűleg elgépelték a rendszámot, így a reklamáció után törölték a bírságot.

A postás hozta a csekket decemberben a kiskundorozsmai nőnek. A mellékelt levélben azt írta a Belváros-Lipótváros Közterület-Felügyelet, hogy 2015. december 20-án Budapesten, a Magyar utca 24. előtt a tilosban állt meg a kocsijával. Ő azonban még csak a környéken sem járt soha – mondta a lapnak.

A felháborodott asszony felhívta múlt pénteken a közterület-felügyeletet, ahol az ügyintéző utánanézett, és kiderült, hogy a megadott helyszínen egy BMW parkolt, nekik azonban Volkswagen Golfja van. Valószínű, hogy a rendszám egyik betűjét vagy számát üthette el valaki.

Végül nagyobb vita nélkül elérték, hogy töröljék a rendszerből az adataikat és a büntetést. Az ígéretek szerint erről hivatalos levelet is küldenek nekik. A nő szerint nemcsak ő, a kolléganője is kapott már egy hasonló, téves büntetést.

Friss autós hírekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.