szerző:
MTI

A főpolgármester utasította a budapesti közterület-felügyelőket, hogy a parkolójegyek utólagos bemutatásának megnyugtató rendezéséig ne bírságolják azokat az autósokat, akiknek azért nincs a szélvédőjük mögött jegy, mert éppen megvásárolják azt – írja a hétfői Magyar Nemzet.

A Kúria szeptemberben az utólagos bemutatást szabályozó paragrafus több részletét megsemmisítette, erre a városvezetés februárban a mozgáskorlátozottakra vonatkozó részek kivételével az egész érintett bekezdést törölte, így megszüntette az utólagos parkolójegy-bemutatási lehetőséget is.

A lap szerint a főváros attól tartott, hogy a korlátlan utólagos bemutatással sokan visszaélnek majd, de az elmúlt hónapok adatai szerint ezzel a lehetőséggel az autósok alig 10-15 százaléka élt.

Az autósok viszont azt vetették fel, hogy a szigorítás miatt elvileg akkor is megbüntethetnek majd valakit, amikor éppen parkolójegyet vásárol.

A lapnak Tarlós István főpolgármester elismerte: hibáztak, és a Kúria határozatának indoklásában szereplő felhívást, hogy a visszaélések visszaszorítására találjanak "törvényes megoldást", nem fogadták meg. Hozzátette, hogy mindenképpen megnyugtató jogi megoldást szeretne az ügyben.

Ha nem szeretne lemaradni az ügy fejleményeiről, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!