szerző:
hvg.hu

Eddig összesen ötvenháromszor karamboloztak az új CAF-villamosok, mióta Debrecenben vannak. Legutóbb hétfőn tört össze kettő. A sok baleset miatt már azokat a villamosokat is közlekedteti a helyi közlekedési, amelyeknek csak esztétikai hibájuk van – írja a Dehir.

Debrecenben az új, 2-es villamosvonalra vásároltak korábban összesen 18 új CAF-villamost. Ilyen járművekkel lehet utazni Budapesten is a 3-as vonalon és a budai fonódó hálózaton.

Hétfőn negyed órán belül két új villamos is karambolozott Debrecenben, az egyik az 1-es, a másik a 2-es vonalon.

Pongor Csaba, a DKV Zrt. forgalmi igazgatója elmondta, hogy a tizennyolc új villamosból hatot javítanak most. Hogy ez ne okozzon gondot a forgalomban, a cégnél úgy döntöttek, hogy esztétikai hibás, meghorzsolt járművek közlekedhetnek, ha szükség van rájuk – olvasható a hírportálon.

Idén már többször karambolozott az új villamos, mint tavaly egész évben. Míg 2015-ben 13 baleset részese volt CAF-villamos, 2016-ban már 16-nak.

2014. február 26-a óta, a 2-es villamos elindulása óta ötvenháromszor karamboloztak a CAF villamosok, mindegyik jármű összetört már legalább egyszer.

A legkisebb kár eddig 350 ezer forint volt, de volt olyan karambol, mely után a sérült villamos javítása 7 és fél millió forintba került.

Egy sérült jármű általában három hónap után közlekedhet újra, de van olyan, amely október óta a remízben van, a jármű sérült alkatrészének javítását júniusra ígérik a CAF szakemberei. A hírportál szerint egyetlen baleset kivételével az autósok voltak a hibásak.

Ha egy autós karambolozik egy villamossal az ő hibájából, akkor az eljárás semmiben nem különbözik attól, mintha két autós ütközne: a DKV felméri a kárt, majd a vétkes autós biztosítója felé, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás terhére benyújtja a kárigényt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!