szerző:
hvg.hu

Tulajdonképpen a szokásos tematika mentén, de mindig látványosan színes társaság fér meg egymás mellett a hazai egyetlen igazán nagy tuning rendezvényen, március elején a Hungexpón. Most se hagyhattuk ki, hogy megnézzük egy képgaléria erejéig.

Az Autó, Motor és Tuning Show (AMTS) idén már 11 éves. A március eleji rendezvényen idén hét pavilonban, 11 ország csaknem 2000 járművével és 250 kiállítójával lehet találkozni. Lényegében tíz különálló rendezvény zajlik ilyenkor egyszerre: Carstyling.hu Tuning Show, Budapest Motorfesztivál, Gymkhana Országos Bajnokság, épített Motorok és Autók találkozója, Devil's Motor Show, Magyarok a világ járműgyártásában kiállítás és a Hungarian Stunt Riding Championship.

A kiállításon a főszerep persze a tuning-műhelyeké. Évről évre sikerül valamennyire megújítani a kínálatot, és a legextrémebb építéseket lehet itthon is látni. Idén is erősen tartja magát a német vonal, főleg annak visszafogottabb, cult vonulata. Ugyan így, mindig tuti siker a keleti-blokk átépített autói. A hagyománytisztelet okán a lowrider és az időnként megjelenő hot rodokat is biztosan ellepik majd a látogatók hétvégén. A japánok tartoznak még a tuningiparban az irányadók közé, jelenleg a sárvédők alá bedöntött nagyfelnis vonulat megy talán a legjobban, amellyel most ki van táblázva a tuningshow.

Egyéként pedig rengeteg más is van, mint átalakított autók ilyenkor a Hungexpo területén. Szubjektíve, nagy kedvenc a Gymkhana Országos Bajnokság futamai, amikor a gépeket "szagolni" is lehet, valamint a „live” autóépítő akció, amelynek keretében idén egy BMW Z4 Roadstert kapnak darabjaira, majd alakítanak át.

Dubai Style
©
Legalább 40 centi széles kerekek.
©
A neon még mindig megy.
©
AMTS 2016
©
Színre hozva a gyerek futóbiciklijével.
©
AMTS 2016
©
Régi darab a pecás autó.
©
Csodásan kipucolt motortérrel.
©
Karbon és terpesz felnik.
©
AMTS 2016
©
AMTS 2016
©
AMTS 2016
©
AMTS 2016
©
A retro mindig menő.
©
AMTS 2016
©
Síbox nem árt a GT-R-re.
©
Suzukiból is van jófajta.
©
AMTS 2016
©
Jacky D.
©
A hondások mindig kicsit örültek.
©
Skoda 1000 MB az alap.
©
Chevy Nova V8-as energiaszelet.
©
Ahogy egy rendes street rod, nyitott motortér.
©
AMTS 2016
©
Hot rod gokart mini.
©
Hot rod gokart maxi.
©
Schwalbe a porba ültetve.
©
AMTS 2016
©
OB1. Rali autók is vannak. Turán Fricié például.
©
A motoros csarnok is tele.
©
HD.
©
Dragster.
©
Egy Rolls-Royce Silver Cloud.
©
Pink Cadillac. A háttérben egy Ford Mustang Mach I.
©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!