szerző:
hvg.hu

A tavaly szeptemberi balesetben a buszsofőr minden megtett, amit tudott, nem is sérült meg senki a buszon. A vétkes kamionos ellen vádat emelt az ügyészség.

Ittas vezetés és cserbenhagyás miatt emelt vádat az ügyészség egy 61 éves Vas megyei férfi ellen, aki tavaly szeptemberben kamionjával nekiment egy menetrend szerinti busznak, majd továbbhajtott.

A baleset szeptember 15-én este történt Nógrádkövesd és Acsa között. Az olasz rendszámú kamionnal közlekedő férfi közepesen ittas volt, ezért menet közben áttért az út bal oldalára, és nekiment a szemből érkező busznak, amelyen tíz ember utazott. A kamion elkapta a busz bal elejét, a buszsofőr pedig vészfékezett és jobbra rántotta a kormányt, így a busz a jobb oldali, füves útpadkára futott, majd megállt.

A busz szélvédője betört, a kamion bal tükre pedig a vezető oldali oldalsó ablakot törte be. A kamion azonban megállás nélkül továbbment Acsa irányába. A szétrepülő szilánok és a vészfékezés ellenére a buszon senki sem sérült meg.

A vádiratban az ügyészség pénzbüntetést és a sofőr vezetéstől való eltiltását javasolta.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!