szerző:
hvg.hu

A román gyártó új élete a Dacia Logannal indult 15 évvel ezelőtt.

Lehetnek néhányan, akik emlékeznek arra az időszakra, amikor a Dacia még a frissített 1310-est próbálta meg eladni, majd egy rövid ideig a Dacia SuperNova jelentette a gyártó modelljét már a Renault tulajdonlása kezdetén.

A 2000-es évek elején a romániai gyártó éves teljesítménye nagyjából 40 ezer autó volt. Lehet mondani, hogy ehhez képest igencsak jelentős a változás. Mára a Dacia megtalálta a helyét piacon, és múlt évben például 655 ezer darab autót értékesítettek.

A modellmixet nézve a Logan megy a legjobban, tavaly 369 ezer darab kelt el belőle, a nálunk legnagyobb sikernek tekinthető Dusterből pedig összesen 183 ezer darab.

Mindez hozzájárult ahhoz, hogy a Dacia a renault-os hatalomátvételének első tényleges modellje, a Logan óta elérte az 5 millió darabos eladást. Mindeközben az egyetlen típust kínáló márka mostanra 6 modellel rendelkezik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!