szerző:
hvg.hu

Ritka látványban lehetett része annak, aki a múlt héten a tapolcai Alsó-tónál járt: egy Subaru lógott ki a vízből, miután a technika az eredeti céltól 150 méterrel arrébb navigálta a sofőrt.

A GPS rendellenes működésével kapcsolatos bakikról alighanem mind hallottunk már, a múlt héten néhány tapolcai polgár pedig a saját szemével láthatta is egy hasonló történet eredményét.

Az autonavigator.hu számolt be arról a Tapolcai Újság híre nyomán, hogy egy helyismerettel nem rendelkező nő véletlenül a helyi Alsó-tóba hajtott.

A lap beszámolója szerint a hölgy a GPS utasításait követve a kórházat kereste, de a céltól végül mintegy 150 méterre található tópart közelébe irányította őt a technika. Ott meg akart fordulni, a manőver azonban nem sikerült túl jól, és azzal a lendülettel vízbe csúszott Subaru terepjárójával.

Mint kiderült, nem sérült meg, és legnagyobb meglepetésére a vízzel megtelt motor hibájából adódó minimális kárt leszámítva a kocsinak sem lett komolyabb baja. A kiérkező tűzoltók szakszerűen elvégzett mentésének köszönhetően még a karosszéria és az alváz is megúszta.

A Tapolcai Újság képet is közölt az esetről, a Tapolca TV pedig videós összeállításban emlékezett meg róla. Utóbbit alább láthatják, a tudósítás 10:24-nél kezdődik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!