szerző:
hvg.hu

Hol máshol, mint az egyik legnagyobb autószalonon érdemes betámadni a vélt vagy valós konkurenciát.

A Hyundai piacra dob egy 400 kilométer pluszos hatótávúnak ígért elektromos szabadidő-autót, amellyel odapörkölnének a Teslának is.

Az autógyártók közti szurkálódás nem mai keletű és mesterei ennek a műfajnak az Audi, BMW, Mercedes hármas, akik a maguk kellő magabiztosságával tudják osztani egymást.

Most a dél-koreai Hyundai választott célpontot magának, és a Genfi Autószalon bejárata feletti helyet kibérelve kirakott egy hatalmas molinót, amelyen Elon Musknak a Tesla alapító-tulajdonosának szólnak oda, hogy most ő jön.

A Hyundai Kona Electric egy 64 kWh-s aksit kap majd a csúcsváltozata esetében, amely elvileg 470 km-es táv leküzdését teszi lehetővé egy feltöltéssel. Mindezt vélhetően egy Tesla árának töredékéért.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!