szerző:
hvg.hu

A dolgozókat szállító munkásbusz sofőrjéről tudták, hogy idős kora miatt bizonytalanul vezet, ami így balesetveszélyes, mégsem váltották le. A 84-es főúton történt tragédiában egy ember vesztette életét, többek pedig kórházba kerültek.

A sopronkövesdi Autolive munkatársai voltak érintettek a Kisalföld információi szerint abban a halálos balesetben, amely a 84-es úton, Tompaládony térségében történt, még a hét közepén. A lap azt írja, az autolives dolgozókat szállító kisbusz éppen hazafelé tartott, amikor egy kamionnak ütközött.

A lap úgy tudja, dolgozók egy csoportját rendszeresen szállító kisbuszt egy hetvenes éveiben járó sofőr vezette, annak ellenére, hogy a cég HR-osztályán többször is jelezték – még a baleset napján is –, "hogy az illető idős korából eredő bizonytalan vezetési stílusa balesetveszélyes, jó lenne, ha a munkásjáratra szerződött szolgáltató leváltaná, mással helyettesítené a sofőrt". A jelzések ellenére azonban nem történt meg a csere.

A balesetben hatan megsérültek, egy ember pedig, épp a munkásjáratban utazók egyike, életét vesztette. Ő a lap szerint a sofőr mögött ült. Az Autoliv saját halottjának tekinti az elhunyt, 35 éves dolgozót.

A sopronkövesdi vállalat az üggyel kapcsolatban későbbre ígért tájékoztatást.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!