szerző:
MTI / hvg.hu

Megfiatalítják a miskolci buszflottát: hetvenöt új, környezetbarát, gázüzemű, alacsonypadlós, MAN gyártmányú buszt állítanak forgalomba péntek estétől a borsodi megyeszékhelyen. Pénteken átadták a járművek töltőállomásait is.

A CNG üzemű, sűrített földgázzal hajtott buszok forgalomba állításával a borsodi megyeszékhelyen már nagyrészt csak alacsonypadlós, klimatizált buszok járnak majd, amelyek megfelelnek az Euro 6-os környezetvédelmi követelményeknek is.
©
©
Az új flotta 40 szóló és 35 csuklós járműből áll. A szóló buszokon 31 ülő- és 54 állóhely, a csuklós változaton 42 ülő- és 113 állóhely van, emellett babakocsi szállítására és kerekesszékkel közlekedők részére külön helyet biztosítottak.
©
A buszok ugyanolyan zöld-fehér fényezést kaptak, mint a város új Skoda villamosai.
©
A buszok 9,2 milliárd forintba kerültek, ebből 1,8 milliárd forint volt az állami támogatás, a fennmaradó részt lízingkonstrukcióval fedezi a város.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!