szerző:
hvg.hu

Keresztbe fordult egy BKV-busz az amúgy is leterhelt forgalmú Margit hídon, a sofőr korábban koccanásos baleset részese volt a Széll Kálmán térnek, amit nem vett észre, így arra kérte a menetirányító diszpécser, hogy álljon ki a forgalomból, ám szabálytalanul a hídon akart megfordulni. Az eset körülményeit a BKV Zrt. vizsgálja.

Keresztbe fordult és ezzel hermetikusan lezárta a fél Margit hidat egy BKV-busz, ami nem sokkal délután kettő után az eredeti irányba hajtva hagyta el a helyszínt, a forgalom is újraindult.

©

A BKK fődiszpécsere korábban csak annyit tudott mondani, hogy a műszaki mentés folyamatban van, a hídon egyáltalán nem lehet az akadály miatt közlekedni, a hídon buszok is torlódnak. A fődiszpécser nem tud arról, hogy kapott volna olyan utasítást a sofőr, hogy forduljon meg.

©

A BKK később azt közölte lapunkkal, hogy délután 1 óra körül az egyik nagykörúti villamospótló autóbuszt a menetirányító diszpécser utasította arra, hogy álljon ki a forgalomból, mert korábban a Széll Kálmán téren részese volt egy koccanásos balesetnek, amelyet nem vett észre. Az utasítás értelmében a járművezetőnek az utasok leszállítása után egy arra alkalmas helyen visszafordulva a koccanás helyszínére kellett volna visszatérnie az ilyenkor szokásos vizsgálatok elvégzéséhez.

©

A buszsofőr ugyanakkor a KRESZ szabályait figyelmen kívül hagyva a Margit hídon akart megfordulni, ám mivel az útpálya ott ehhez nem elég széles, az autóbusz egyik biztonsági berendezése fordulás közben megállította a járművet, amit csak 38 perccel később a BKV Zrt. műszaki szakemberei tudtak újraindítani. Az eset körülményeit a BKV Zrt. vizsgálja.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!