szerző:
hvg.hu

Két új gyorsforgalmi útszakasz használatáért kér pénzt az állam január 1-jétől. Az M86-os és az M9-es út viszont ingyenes marad.

Két új útszakasz válik fizetőssé január 1-jétől: ezek a 2015-ben átadott, gyorsforgalmi hálózatba kapcsolódó utak. Az egyik az M43-as autópálya makói csomópontjától a határig tartó szakasza, a másik az M85-ös út. A kormány júniusban módosította a díjköteles utakról szóló 2007-es rendeletet.

Ingyenes marad viszont az M86-os és az M9-es - írta az Origo a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatására hivatkozva.

Az autópálya-matricák ára változatlan marad 2016-ban.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!