szerző:
hvg.hu

Nem bírják a téli hideget a győri buszok. Vannak olyan járművek, amelyeket már be sem tudtak indítani. Az is előfordult, hogy útközben robbantak le. Emiatt borult a menetrend: a megállókba későn vagy egyáltalán nem érkeztek meg időre a járatok – számolt be kedden az RTL Híradó.

A megszólaló utasok között volt olyan, aki hétfőn másfél órát várt a buszra, ezért kedden már dupla nadrágban ment ki a megállóba – jól tette, mert most fél órával később jött a busz.

A -6, -8 fokos hidegben hétfőn 24 busz mondta fel a szolgálatot, kedden pedig 17. Tíz járművet már be sem tudtak indítani reggel, a többi pedig útközben állt le.

A helyi buszközlekedést biztosító Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központnál úgynevezett fagyszolgálatot tartanak, hogy megelőzzék a buszok lerobbanását. Már üzemkezdés előtt beindítják a motorokat, és igyekeznek indulás előtt ellenőrizni azokat.

Ha valaki a buszok kimaradása után elkésik munkából vagy az iskolából, a társaságtól kérhet igazolást – hangzott el a tudósításban.