szerző:
hvg.hu

Van olyan kamionos a 65-ös úton Ságvár mellett, aki nem engedi, hogy kimentsék a járművét. A havazás és ónos eső következtében újabb balesetek történtek főleg a Dunántúlon, a 61-es főutat le is kellett zárni Inkénél, valamint további korlátozásokat vezettek be a teherforgalomra.

Az M70-es autóúton Tornyiszentmiklós felé a 6-os km-nél szalagkorlátnak ütközött egy személykocsi, a havazásban csak lépésben lehet mellette elmenni, torlódás alakult ki - írja az Útinform. Az M3-as autópályán Budapest felé a 78-as km-nél korábban két személykocsi ütközött össze, csak a leálló sáv járható.

A 61-es főúton, Inke belterületén kora reggel árokba borult egy kamion. A műszaki mentést folytatják, az útszakaszt újra lezárták, terelőút a Nagyatád – Berzence – Csurgó – Iharosberény útvonal. Emellett szerda 18 órától nem közlekedhetnek 7,5 tonna össztömeget meghaladó teherjárművek a 61-es főúton Nagykanizsa és Iharosberény között - mondta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A korlátozást a Magyar Közút rendelte el a csúszós utak miatt, és az útállapotoktól függ, hogy meddig tart. A teherautók kerülő utakon mehetnek tovább vagy a kijelölt parkolókban várhatják meg a korlátozás feloldását. Az MTI a helyszínről úgy értesült: a 61-es főút nagykanizsai, a Csónakázó-tónál lévő szakaszán, a vasúti átjáró feletti felüljáróra több teherautó sem tudott felmenni már a délutáni órákban, miután erős havazás kezdődött.

A 65-ös főúton Som és Ságvár között a 73-as km után az egyik elakadt külföldi rendszámú kamion nem engedte meg, hogy kimentsék, továbbra is ott áll az út szélén. A környéken intenzíven havazik.
 
Baranya megyében 2016.01.06-án 8 órától a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedési tilalma véget ért. A magyar-horvát határon a teherforgalmi korlátozások megszűntek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!