szerző:
MTI / hvg.hu

Megcsúszott és keresztbe fordult az M0-s autóút Szeged felé vezető oldalán Ecser térségében egy kamion, emiatt nagy dugó alakult ki - közölte a katasztrófavédelem, az Útinform és a rendőrség szerda délután.

A kamion elfoglalja a haladó sávokat, ezért a fővárosi tűzoltók igyekeznek mielőbb a menetirányba fordítani a járművet. Sérülés nem történt - mondta Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.   

Az Útinform azt közölte, hogy a kamion a 45-ös kilométernél torlaszolja el az autóutat. Az M5-ös felé egyre nagyobb a torlódás, a sor vége az 50-es kilométernél araszol - tették hozzá. Délután negyed négykor megszüntették az akadályt és megindult a közlekedés. Kerülni már nem kell, de még mindig nagy a torlódás.

A maglódi kihajtónál a rendőrök a 31-es főútra terelik a forgalmat - mondta Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az M5-ös autópályán is baleset történt, a 78-as kilométernél korábban egy Szeged felé tartó kamion megcsúszott és átszakította a szalagkorlátot. A mentés még tart, mindkét oldalon a belső sávot tartják zárva, itt is torlódás alakult ki.