szerző:
hvg.hu/MTI

A cseppfolyós nitrogént szállító kamion balesete miatt dél óta volt útzár.

Ismét valamennyi sáv járható az M2-es autóút fóti-dunakeszi szakaszán, ahol vasárnap dél körül egy cseppfolyós nitrogént szállító tartályautó és egy személyautó ütközött, majd gyulladt ki, a balesetben egy ember meghalt - közölte honlapján késő este a rendőrség.

A Pest megyei katasztrófavédelem szóvivőjének korábbi tájékoztatása szerint az autóút 25-ös kilométerénél történt ütközést követően az égő járművek a vízelvezető árokba csapódtak. Kilenc tűzoltóautót vezényeltek a helyszínre, de mire eloltották a lángokat, a személyautó teljesen kiégett, a roncsba szorult sofőr pedig életét vesztette. A kamion vezetőjét sokkos állapotban vitték kórházba.

Csámpai Attila elmondta: a tartálykocsiban 9 ezer liter cseppfolyós nitrogént szállítottak. A tartály leszakadt a vezetőfülkéről, majd oldalára borult, a benne lévő anyag azonban nem jutott a szabadba. A nitrogén átfejtése, illetve a kamion kiemelése és a helyszínelés órákig tartott, ezért csak este 8 óra körül oldották fel a teljes útzárat.
A baleset körülményeit a rendőrség és a katasztrófavédelem is vizsgálja.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!