szerző:
MTI

Tizennégy ember meghalt, amikor egy busz Japánban lecsúszott az útról.

Legalább tizennégy ember meghalt, amikor lecsúszott az útról egy utasokkal teli autóbusz a közép-japán Nagano prefektúrában lévő Karuizava város közelében – közölték a helyi hatóságok pénteken. A busz 39 utast szállított a 2 sofőr mellett. A szerencsétlenség helyi idő szerint péntek kora hajnalban történt. A balesetben 27-en sérültek meg, őket kórházba szállították. 

A busz megcsúszott az úton, áttért a szemközti sávba, áttörte a szalagkorlátot, és beleborult az út menti árokba. A baleset helyszínéhez az egyik utas hívta ki a hatóságokat. A rendőrség szerint az utak nem voltak jegesek a tragédia idején. Az utasok egy síközpontba tartottak.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!