szerző:
hvg.hu

Szombattól megszűnik a belváros felé vezető buszsáv a Bartók Béla út Kosztolányi Dezső tér és Móricz Zsigmond körtér közötti szakaszán. A járművek mindkét sávot használhatják majd.

A forgalmi rend módosítására azért van szükség, mert a fonódó villamoshálózat bevezetésétől a Móricz Zsigmond körteret átszelő villamosvágányon megnő a villamosforgalom, és a buszsáv miatt jelentősen csökkenne a belváros felé vezető forgalmi sávok kapacitása.

A módosításnak köszönhetően a belváros felé vezető forgalmi sávokon gördülékenyebben haladhat majd az autós forgalom. A buszsáv megszüntetését indokolja az is, hogy a villamoshálózat fejlesztésével csökken a buszforgalom Bartók Béla úton – olvasható a BKK közleményében.

A buszsávban közlekedő 7-es buszcsalád, a Bartók Béla út Móricz Zsigmond körtér és Szent Gellért tér közötti szakaszán továbbra is mehet majd a villamossínekre, így a forgalmi rend módosítása a 7-es buszokat sem érinti majd hátrányosan.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!