szerző:
hvg.hu

Rosszul lett egy utas, emiatt pótlóbuszok járnak a 4-es, 6-os villamosok helyett a Széll Kálmán tér és a Jászai Mari tér között – írják a BKK Facebook-oldalán. A szombaton újraindult 17-es villamos menetrendje is borult.

Nemcsak a 4-es, 6-ost pótolják busszal hétfő délután, a 17-es villamos is megosztva közlekedik a Bécsi út/Vörösvári út és Batthyány tér, valamint a Széll Kálmán tér és a Savoya Park között. Ennek oka valószínűleg az, hogy a 17-es villamos és a 4-es, 6-os közös szakaszán van fennakadás, így egyszerre három villamos menetrendje is borult. A BKK a 2-es metrót ajánlja az utasoknak. A közlekedés 16 óra előtt nem sokkal állt helyre a három vonalon.

A budai fonódó villamoshálózaton szombaton indult meg a forgalom, de azóta több fennakadás is volt már.

Vasárnap baleset volt az Alkotás utcában, a Csörsz utcában, emiatt buszok jártak egy ideig a 17-es és a 61-es villamos helyett egy szakaszon. Szombaton a hivatalos tájékoztatás szerint „tűzoltósági intézkedés” miatt nem járt a 4-es, 6-os villamos, és a 17-es szintén kimaradt egy szakaszon ideiglenesen.

Hétfő délután a Bécsi út/Vörösvári út végállomáson is érzékelhető volt a forgalmi zavar. A hvg.hu munkatársai a belváros felől érkező irányban hét feltorlódott villamost számolt össze a végállomás előtt, 17-eseket és 19-eseket egyaránt, egy szerelvény várakozott a Vörösvári út összekötő vágányon, és a végállomáson is álltak villamosok.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!