szerző:
hvg.hu

Pár napja a Győrből kora délután a fővárosba induló vonat annyira tele volt, hogy többen nem tudtak rá felszállni. A probléma már tavaly is gondot okozott.

A Győrből 14.39-kor Budapestre induló személyvonat pár napja annyira megtelt, hogy Gyárvárosban többen nem tudtak felszállni. A gondot az okozta, hogy a vasúttársaság egyetlen egység FLIRT motorvonattal indította útnak a szerelvényt – írja a Kisalföld.

A lap tavaly decemberben már írt arról, hogy az új vasúti menetrend életbelépése után egy hajnalban induló gyorsvonaton tűt sem lehetett leejteni a kisalföldi megyeszékhely és a főváros között. A MÁV elismerte: az említett járaton több vasúti kocsira van szükség, és később már meghosszabbított szerelvénnyel indították útnak a kora reggeli vonatot.

"A MÁV-START a Budapest–Győr–Hegyeshalom-vasútvonalon új menetrendet vezetett be, amely a korábbiakhoz képest eltérő járműösszetételt igényel. A menetrendváltás utáni első napok tanulsággal szolgáltak, az egymástól akár 10 percre közlekedő vonatok közötti utaseloszlás aránya esetenként eltért a várttól" – közöle a MÁV Kommunikációs Igazgatósága. "A MÁV-START munkatársai az utastapasztalatokat személyes ellenőrzések során felülvizsgálták, és gyors intézkedést vezettek be annak érdekében, hogy a zsúfoltság elkerülhető legyen. Ügyfélszolgálatunk továbbra is nyomon követi a beérkező észrevételeket, azokra választ küld, és lehetőségeihez mérten a vasútvállalat orvosolja a jelzett problémákat. Az említett, a Győrből 14:39-kor induló vonatra egyetlen panasz sem érkezett eddig" – tették hozzá.

"Az új menetrend életbelépésével a délutáni csúcsidőszakban a korábbihoz képest nagyobb kapacitást biztosítunk az érintett Győr–Budapest-Déli közötti vonatnál. A szóban forgó vonatnál korábban 375 volt az ülőhelyek száma, ez a decemberi menetrendváltástól 422 ülő és több mint 300 állóhelyre emelkedett. Álláspontunk szerint ez megfelel az utazási igények kielégítésére. Akkor fordulhat elő zsúfoltság, ha műszaki hiba miatt a két egységből álló FLIRT motorvonat helyett csak egyetlen egységet tudunk biztosítani, de ez nem gyakori" – közölték még.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!