szerző:
MTI/hvg.hu

A Széll Kálmán téren is folytatják a villamossínek munkálatait, de a főváros több pontján kezdődtek közúti munkálatok, amelyeknél a lezárások, elterelések közlekedési dugót okozhatnak. A szentendrei HÉV-vel is bonyolultabb lesz utazni hétfőtől.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint az őszig a főváros több pontján várhatók útfelújítások és pályamunkálatok. Ezek közül kiemelkedik, hogy május közepéig folytatódik a Széll Kálmán tér felújítása, amelynek részeként a villamospálya építését követően a közúti helyreállítás is jelentős forgalomkorlátozással jár – hivatkozik a BKK-ra a Magyar Nemzet.

Amíg az állomás felújításának munkálatai be nem fejeződnek, a H5-ös HÉV szerelvényei hétfőtől a Margithíd budai hídfőjénél nem a föld alatti megállóban, hanem száz méterrel távolabb, a földfelszíni megállóban állnak meg. A járatok csak eddig közlekednek, a Batthyány térre átszállással lehet eljutni

Kispesten, a Derkovits Gyula utcában csatornaépítés, valamint az újbudai Sasadi úton, az M1-es és M7-es autópálya csomópontjánál csatornaépítés és útfelújítás miatt április közepéig kell fennakadásokra kell számítani.

Óbudán a budai alsó (Slachta Margit) rakparton, a Szentlélek tér környezetében február végéig árvízvédelmi támfalat építenek. A belvárosi Belgrád rakparton is az első félévre van tervezve egy több mint két hónapig tartó vízvezeték-építés az Irányi és a Havas utca között.

A 3-as metró felújítása miatt április közepétől szeptemberig a Lehel tér és Újpest között egész nap pótlóbuszok közlekednek. A Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között csak este 8 óra után zárják majd le az alagutat. A Magyar Nemzet szerint a legnagyobb dugók nyáron lesznek az Astoriánál júniustól augusztusig tervezett vízvezeték-építési munkálatok miatt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!