szerző:
hvg.hu/MTI

Bár a fokozott ellenőrzést szeptemberben a menekültválsággal összefüggésben rendelték el, és az ország érintett határait azóta lezárták, az intézkedést újabb két hónappal meghosszabbította a rendőrfőkapitány.

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország egész területén – közölte honlapján a rendőrség.

Papp Károly 2016. február 1-jén 0 órától március 31-én 24 óráig Magyarország teljes közigazgatási területére írta elő a fokozott ellenőrzést "a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása érdekében".

Tavaly szeptemberben Papp Károly az illegális migrációval összefüggésben rendelte el a fokozott rendőri ellenőrzéseket. Ezt azóta több alkalommal meghosszabbították.

Csiszér-Kovács Viktória, az ORFK szóvivője az M1-en októberben azt mondta: a rendőrök bárkit igazoltathatnak, ruházatukat átvizsgálhatják, és a gépjárművek csomagtartójába is benézhetnek.

Ha máskor is szeretne tudni róla, hogy mikor várható fokozott ellenőrzés az utakon, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!