szerző:
hvg.hu

A változás a szentendrei, a gödöllői és a ráckevei HÉV-et érinti. Hétfőn a fejlesztési tárca államtitkára az agglomerációs települések vezetőivel tárgyalt a Budapest határain átívelő tömegközlekedés államosításáról.

Az autóbuszos közösségi közlekedésben érintett agglomerációs települések vezetőivel és országgyűlési képviselővel egyeztetett Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára hétfőn Gyálon – közölte a fejlesztési tárca.

A megbeszélésen elhangzott, hogy az agglomerációs járatok állami átvétele az utasoknak nem jelenthet többletköltséget, nem eredményezheti a menetrend romlását. A polgármesterek javasolták, hogy az átvétel után is maradjon meg a FUTÁR tájékoztató és a jegyértékesítési rendszer.

Fónagy közölte: a szentendrei, a gödöllői és a ráckevei HÉV elővárosi vasútként fog üzemelni.

Megállapodtak, hogy a minisztérium folyamatosan tájékoztatja a Főváros Agglomeráció Önkormányzati Társaságot.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!