szerző:
MTI

Vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki tavaly nyáron Kispesten részegen hajtott végre ámokfutást, több autónak és egy nőnek is nekiment, és majdnem elgázolt egy rendőrt. A saját fedélzeti kamerája felvette az egészet.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség egy 61 éves fővárosi férfi ellen emelt vádat, aki tavaly augusztusban augusztus 27-én ittasan közlekedett gépkocsival a XIX. kerületben, amikor több parkoló autónak is nekiütközött, majd továbbhajtott. A történtek során egy nő is megsérült, két parkoló autó között állt, és az ütközés miatt a járművek közé szorult. A férfi segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről.

Aztán 20 perccel később visszatért a helyszínre, és többen felismerték, és szóltak a rendőröknek, akik megpróbálták félreállítani a sofőrt, de az hirtelen nagy gázt adott, a rendőrnek el kellett ugrania a jármű elől, hogy az ne üsse el. A férfi ezután elmenekült a helyszínről, és az Üllői úton leparkolva gyalog menekült tovább. Az őt üldöző rendőrök azonban utolérték és elfogták. A történteket a vádlott gépkocsijában elhelyezett fedélzeti kamera rögzítette, amelyet a rendőrök bizonyítékként lefoglaltak.

A férfi a kihallgatásán azt állította, hogy a balesetet okozó gépkocsit nem ő vezette, mert a bűncselekmény idején azt egy konkrétan is megnevezett ismerőse használta, de az ügyészség szerint a férfi hazudik.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség az üggyel összefüggésben csak az ügyészségi nyomozás körébe tartozó bűncselekmények, vagyis a hivatalos személy elleni erőszak, az ahhoz kapcsolódó közúti veszélyeztetés, valamint hamis vád bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben. Emiatt hét és fél évig terjedő szabadságvesztés róható ki.

Emellett a rendőrségi hatáskörbe tartozó bűncselekmények ügyében a XIX. kerületi rendőrkapitányság nyomoz. Ebbe a körbe tartozik a balesetben megsérült nő esetében a segítségnyújtás elmulasztása, valamint ittas járművezetés gyanúja.

További friss autós hírekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!