szerző:
MTI

Kedden két helyen is kidőlt fa okozott problémát a vonatközlekedésben, Veresegyháza mellett már újraindult a forgalom, azonban a Bakonyban még nem sikerült maradéktalanul helyreállítani a vonalat, így csak szerdán indulhat meg a vasúti forgalom.

Fót és Csomád között eltávolították a kidőlt fát, a felsővezetéket is megjavították. Ennek eredményeként 20 óra 50 perctől a Budapest-Veresegyház-Vác vonal teljes hosszán közlekednek a vonatok - írja a Mávinform közleménye. A feltorlódások miatt viszont kedd este még számolni kell késésekkel, a menetrendszerű vonatközlekedés szerdán hajnalban, üzemkezdettől áll helyre - tették hozzá.

Kedd délután óta Bakonyszentlászló és Zirc között szintén egy kidőlt okoz gondot a Veszprém-Győr vonalon. Itt viszont Veszprém és Bakonyszentlászló között az utasokat továbbra is vonatpótló buszok viszik. A Veszprém-Győr vasútvonal teljes hosszán várhatóan csak szerda déltől indulhat újra a vonatforgalom - tették hozzá.

A Mávinform közleményében kitért arra is, hogy Rácalmás és Adony állomás között elromlott a biztosítóberendezés. A vonatok ezen a szakaszon lassabban haladnak, ezért a Budapest-Déli-Dunaújváros elővárosi vonalon 30-40 perccel hosszabb a menetidő. A vasúti kábelek helyreállításával várhatóan szerda délelőtt végeznek - írták.