szerző:
MTI

Csúsztak a munkálatok, így kedd este helyett szerdán fognak hozzá Budapesten a Clark Ádám téri útszakasz aszfaltozásához, szombatig minden este lezárásra kell számítani.

A Clark Ádám téren a Lánchíd budai hídfője alatti villamosalagút felújításának részeként újra aszfaltozzák a felette kanyargó útszakaszt is, szerdán 22 órától várhatóan csütörtökön hajnali 5 óráig tartanak a munkálatok, melyet a hátralévő esték során folytatnak szombatig - közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A lezárás miatt változik a teret érintő autóbuszok menetrendje is.

Lezárják a körforgalom északi, a Fő utcához közelebb eső felét. Így a Fő utca a Jégverem utcától a Clark Ádám térig zsákutcává válik, a térre nem lehet majd kihajtani. Ebben az időszakban a Lánchíd utcából balra az Alagútba, illetve a Lánchídról balra a Lánchíd utcába ideiglenesen nem lehet majd bekanyarodni.

Csütörtökön 22 órától várhatóan pénteken hajnali 5 óráig lezárják a körforgalom déli, a Lánchíd utcához közelebb eső felét, ezért a Lánchíd utca az Ybl Miklós tértől zsákutca lesz. Ebben az időszakban a Fő utcából balra, a Lánchíd irányába csak a közösségi közlekedés járművei hajthatnak be, az Alagút felől pedig a Fő utcába balra nem lehet majd bekanyarodni.

Pénteken 23 órától várhatóan szombaton reggel 7 óráig a teljes Clark Ádám téri körforgalmat, továbbá a Lánchidat és az Alagutat is lezárják. A Duna feletti átkelésre ebben az időszakban az Erzsébet hidat vagy a Margit hidat célszerű igénybe venni, míg a budai északi-déli irányú forgalomhoz a budai alsó rakpartot vagy a Krisztina körút, Attila út-Margit körút útvonalat érdemes választani - írta a BKK.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!