szerző:
hvg.hu

Az Ostoros út páratlan oldalán lévő parkoló átépítésével és bővítésével új P+R és B+R parkolót alakítanak ki a cinkotai HÉV-állomásnál. Az ott található buszfordulót is felújítják.

Március 7-től az újjáépítés idejére az egész parkolót lezárják. Szilárd térkő- és aszfaltburkolatot terítenek oda, ahol eddig nem volt, és a mostani 82-ről 165-re növelik a férőhelyek számát.

©

Egy új, 40 férőhelyes, fedett kerékpártárolót is építenek.

A munka várhatóan június végéig tart. A parkoló ingyenes lesz, és kamerák is működnek majd ott.

Körülbelül 100 méteren az Ostoros út is új burkolatot kap. Több mint 600 négyzetméteren megújulnak a zöldfelületek és 70 darab fát ültetnek – sorolják a BKK közleményében.

A Volánbusz járatainak a Vidám vásár úton alakítanak ki ideiglenes végállomást, valamint a 174-es és a 175-ös fővárosi közösségi közlekedési járatok az ideiglenesen forgalomba helyezett Állomás téri új végállomáson állnak meg. Ha végeztek a parkolóépítéssel, a Volánbusz járatainak végállomása mellé kerül az Ostoros út túloldaláról a 174-es és a 175-ös buszok végállomása is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!