szerző:
MTI

Összeütközött egy mikrobusz egy kamionnal csütörtök éjjel Franciaország középső részén. A busz tizenkét utasa meghalt. Az első információk szerint valamennyien Svájcban dolgozó, éppen hazatérő portugál vendégmunkások voltak.

A baleset nem sokkal éjfél előtt történt Allier megye székhelye, Moulins közelében. A mikrobusz valamiért áttért a kétszer egysávos úton az ellenkező irányú sávba, és ott frontálisan ütközött egy kamionnal – olvasható a helyi prefektúra közleményében.

A mikrobusz vezetője, a csodával határos módon, túlélte a balesetet, és nincs életveszélyben. A kamion két olasz sofőrje is megsérült, ők sem életveszélyesen.

Az útszakasz, amelyen a baleset történt, rendkívül veszélyes. Egy igazságügyi forrás szerint egy hosszú egyenes szakaszról van szó, amelyen az út minősége egyébként jó. Sokszor előfordul azonban, hogy a sofőrök elalszanak, illetve hogy gyorsabban hajtanak a megengedettnél, mert türelmetlenek – mondta.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!