szerző:
hvg.hu

Egy nemrég beszerzett, használt holland busz kereke esett ki menet közben Pécsen, még pénteken – értesült a Bama.hu. Hétfőn egy másik helyi buszos baleset történt a baranyai megyeszékhelyen, ott többen megsérültek.

A pécsi hírportál szerint a Rákóczi úton esett ki a használtan beszerzett  busz kereke múlt pénteken, majd elgurult. Senki nem sérült meg. A lerobbant busz az egyik kereszteződésben akadályozta átmenetileg a forgalmat.

A helyi járatokat üzemeltető Tüke Busz válasza szerint egy Volvo 7700A típusú csuklós jármű a főpályaudvar felé tartott, amikor a Rákóczi úton „műszaki hiba miatt fogalmi akadályt képezett”. Megerősítették, hogy nem volt sérült, és a műszaki mentés újra megindult a forgalom a szakaszon. A Tüke Busz független igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a műszaki hiba okát – tették hozzá.

Hétfőn egy helyi busz áttért a menetirány szerinti szembejövő oldalra, és ott egy szerviz kerítésének, majd annak udvarába hajtott Pécsett, a Szeptember 6. térnél, a Komlói úton. A buszvezető valószínűleg rosszul lett, ő súlyosan megsérült a balesetben. Rajta kívül még hat utas szenvedett könnyebb sérüléseket a mentők megállapítása szerint. Összesen négy embert vittek kórházba a mentők a helyszínről.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!